Yabancı Sağlık Sigortası nedir?
Yabancı uyruklu sigortalıların hastalanmaları veya kaza sonucu yaralanmaları halinde, tedavileri için gerekli masrafları karşılar.
Yabancılar Sağlık Sigortası 10/05/2016 tarih ve 16 sayılı Vize ve İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına ilişkin genelge de belirlenen asgari teminat yapısını kapsar.
Ameliyat veya hastalık tedavisi nedeniyle hastaneye yatış gerektiren durumlarda ortaya çıkan ameliyat giderleri, hastalık sürecinin takibi ve doktor tarafından talep edilen tetkik, tahlil, röntgen gibi masraflar karşılanır.
Tedavi nedeniyle hastanede kalınan süre boyunca konaklama (oda-yemek) ve hemşirelik hizmetlerine ait giderler, teşhis ve tedaviye yönelik tüm hizmetleri kapsar.
*Hastanede kalınan her tam gün için geçerlidir.
Sigortalıya refakat edecek kişinin yatak ve yemek giderleri karşılanır.
*Doktor tarafından refakatçi gerekliliğinin açıklanması ve Sigorta şirketinin onayı gerekmektedir.
Ameliyat haricinde, uygulanacak tedavinin hastaneye veya yoğun bakım ünitesine yatış gerektirdiği durumlar karşılanır.
Sigortalının tedavisini desteklemek amacı ile gereken yardımcı tıbbi malzemeler karşılanır.
Sigortalının yatmasını gerektirmeyen cerrahi ve ortopedik müdahalelere ait konsultasyon ve doktor ücreti karşılanır.
*Hekimlik Uygulamaları Veri Tabanı Ücret (HUV) tarifesine göre 149 birime kadar olan küçük müdahaleleri kapsamaktadır.
Sigortalı tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdürülmesini gerektiren durumlardaki yatış masrafları karşılanır.
Poliçe süresi içerisinde meydana gelen bir kaza veya hastalık sonucunda işlevselliği kayba uğramış bir organın tedavisinde kullanılacak suni uzuv giderleri (suni el, kol, bacak, göz ve estetik amaç taşımayan protezler) belirlenen ödeme limit ve oranı dâhilinde karşılanır.
Kanser teşhisi sonucu uygulanacak radyoterapi veya kemoterapi tedavisi için gereken kan tetkikleri, tıbbi küçük müdahaleleri ve her türlü diyaliz hizmetine ait harcamaları kapsar.
*Hastalığın önceden poliçe kapsamına alınmış olması gerekmektedir.
Trafik kazası sonucu oluşan diş ve ağız yaralanmalarında diş ve diş eti ile ilgili her türlü tedavi giderleri poliçede belirtilen limit ve oranı dâhilinde karşılanır.
* Resmi kurumlarca (adli, idari merciler) düzenlenmiş kaza raporunun ibraz edildiği durumlarda geçerli olup, tedavinin T.C Sağlık Bakanlığı’nca çalışma ruhsatı verilmiş hastane, klinik ve/veya özel muayenehane açmaya ehliyetli diş doktorları tarafından yapılması gerekmektedir.
Hastaneden taburcu olduktan sonra, sigortalıya tedavi süreci boyunca bir sağlık görevlisi tarafından sağlanacak tıbbi hizmet verilmesi durumunda oluşan masraflar belirtilen teminat limiti ve uygulaması dâhilinde karşılanır.
*Sigortalının tedavisini yürüten doktor tarafından zorunlu görmesi halinde geçerli olup, sigorta şirketinin görevlendireceği ikinci bir doktor veya doktorlar tarafından da onaylanması gerekmektedir.
Sigortalılara ücretsiz sunulan yurt içi acil ambulans hizmeti ve/veya herhangi bir sağlık problemine yönelik tıbbi danışmanlık hizmetini kapsar.
Sigortalının ameliyat sonrası ihtiyaç duyduğu fizik tedavi masrafları karşılanır.
*Ameliyatın yatarak tedavi kapsamında karşılandığı ve yatışı takiben 2 ay içinde yapılan fizik tedavi süreçleri için geçerlidir.
Sigortalının, geçirdiği hastalık nedeniyle yitirdiği yaşam aktivitelerini yeniden kazanabilmesi adına verilen rehabilitasyon hizmetiyle ilgili masraflar karşılanır.
*Tedavi işlemlerinin hastanede yatarak yapılması durumunda geçerli olup, sigorta şirketinin onayını gerektirmektedir.
Herhangi bir sağlık problemi durumunda gerçekleşen doktor muayenesine ilişkin giderler, poliçe özel şart ve limitleri kapsamında karşılanır.
Herhangi bir sağlık problemi durumunda, doktor muayenesine istinaden düzenlenen reçetede yazılı ilaç masrafları reçete başına belirtilen ödeme limiti ve oranı dâhilinde karşılanır.
Doktorun hastalık teşhisi ve gerekli görülen durumlarda ileri tetkik için talep ettiği röntgen, ultrason, tomografi, MRI, Anjiyografi, MR eşliğinde anjiyografi, Endoskopi, Sistoskopi, Kolonoskopi, Gastroskopi, Sintigrafi, USG eşliğinde biopsi, Odyografi ve benzeri işlemlere ait masraflar belirtilen ödeme limiti ve oranı dâhilinde karşılanır.
Doktorun hastalık teşhisi ve gerekli görülen durumlarda ileri tetkik için talep ettiği tahliller, kimyasal madde ve ilaçlara ait masraflar belirtilen ödeme limiti ve oranı dâhilinde karşılanır.
Doktor tarafından gerekli görülen durumlarda hastane ve fizik tedavi merkezlerinde sunulan sağlık hizmeti sonucu oluşan masraflar belirtilen ödeme limiti ve oranı dâhilinde karşılanır.
Bireysel Emeklilik